cloud diensten

domein registratie

Web servers

Hosting

domeinen

Hosting & domeinen

Een website maken begint bij de aanschaf van een domein en het regelen van de hosting ervan, maar wat is dat nu eigenlijk?

Domeinen

Een domein is een uniek adres dat wordt gebruikt om een website of een online bron op het internet te identificeren. Een domeinnaam bestaat uit twee delen: een naam (bijvoorbeeld “bedrijfsnaam”) en een extensie (bijvoorbeeld “.com” of “.nl”). Domeinnamen vervangen het IP-adres van een website. In plaats van het onthouden van een reeks cijfers (het IP-adres), kunnen mensen eenvoudig een domeinnaam typen in de adresbalk van een webbrowser om toegang te krijgen tot een website.

Domein registratie

Domeinen worden beheerd door registars, die verantwoordelijk zijn voor het registreren en beheren van domeinnamen. Om een domeinnaam te verkrijgen, moet deze worden geregistreerd bij een erkende registar. Vaak wordt er een jaarlijkse vergoeding in rekening gebracht om de registratie van een domeinnaam te behouden.

Domein verhuizen

Het kan zijn dat je al een website hebt en niet tevreden bent over je huidige domein registar. Een domein kan verhuisd worden naar een andere registar. Dit is een administratieve en technische handeling en wordt door de oude en de nieuwe registar uitgevoerd. Bij een verhuizing zal je website tijdelijk niet beschikbaar zijn. Dit duurt maximaal 48 uur. Het is verstandig om bij een domein verhuizing ook een web professional in te schakelen om je website zelf ook te verhuizen, anders zal je website in veel gevallen verloren gaan tijdens de verhuizing van het domein.

domein verhuizen

hosting aanbieder

Hosting

Wanneer je een website maakt, bestaat deze uit verschillende bestanden, zoals HTML, CSS, afbeeldingen en andere media. Deze bestanden moeten ergens worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor bezoekers van je website. Hosting is eigenlijk jouw opslagruimte op een server, zodat jouw websitebestanden beschikbaar zijn en kunnen worden opgevraagd door de gebruikers.

Hostingbedrijven beheren de servers en bieden verschillende hostingpakketten aan, afhankelijk van de behoeften van de klant. Er zijn verschillende soorten hosting beschikbaar, zoals shared hosting, VPS-hosting (Virtual Private Server), dedicated hosting en cloud hosting. Elk type hosting heeft zijn eigen kenmerken, prijsstelling en mogelijkheden.

Veel hosting aanbieders zijn tegelijkertijd ook domein registar, daardoor hebben veel mensen een gecombineerd pakket.

Wat biedt hosting je nog meer?

Met hosting krijg je vaak ook andere functionaliteiten, zoals e-mailaccounts, databases, sFTP-toegang en DNS die je helpen bij het beheren en onderhouden van je website. Hostingproviders zorgen er ook voor dat je website 24/7 beschikbaar is en goed presteert, met voldoende bandbreedte en technische ondersteuning om eventuele problemen op te lossen.

Waar moet je op letten?

Biedt de hostingaanbieder een specifiek pakket voor jouw wensen (zoals een WordPress pakket, of een Webshop pakket) dan is dit vaak een goede keuze. Zulke pakketten zijn vaak al geoptimaliseerd voor deze type websites en zullen dus een betere match zijn dan bijvoorbeeld een basis pakket.

hosting server

Hosting bij Frontrend

Domeinen bij Frontrend

Voor domeinregistratie brengt Frontrend 1-op-1 de kosten van de domein registar in rekening. Voor .nl domeinen is dat meestal zo’n 7,- per jaar en voor .com domeinen is dat meestal tussen de 14,- en 21,-.

Interesse?

Wil jij graag domeinen afnemen of heb je interesse in hosting via Frontrend. Stuur ons dan een berichtje, dan nemen we snel contact met je op!  hosting beheer

  Adresgegevens
  Hugo van Woerdenstraat 53
  2332 PG Leiden
  contact@frontrend.nl
  06 1405 2834